OMA ARKI JA HYVINVOINTI

by Saara, 10.23
Moikka taas pitkästä aikaa! Hiljaiseloa voidaan selitellä taas kiireellä taikka muulla asialla, joka on mun pitkällä selitysten listalla huoh... Tässä kuukauden aikana oon ruvennut hieman miettimään omaa kiireistä arkea, siitä syntyvää stressiä ja tämän kautta omaa hyvinvointiani.Kuten moni tätä blogia ennen lueskellut tietää, opiskelen lukiossa ja teen osa-aikaista työtä samaan aikaan. Tämän lisäksi omistan hevosen,  eli käytännössä tämä siis tarkoittaa tallilla ravaamista melkeinpä päivittäin. Elämä on siis todella täynnä kaikkea töistä harrastuksiin ja koulunkäyntiin.

Olen pitkään miettinyt että kyllä mä pärjään kaiken tämän keskellä ja samaa olen hokenut tutuille jotka kyselevät kuulumisiani. Totuushan on, että kyllähän mä pärjään. Mä pystyn kyllä käymään koulussa, töissä ja tallilla iltamyöhään. Vuorokaudessa on 24 tuntia ja ehdin kyllä tehdä kaiken. Jotkut myös kysyvät onko mun pakko käydä töissä. Ei ole, mun perhe tukee mua kyllä rahallisesta ja muutenkin, mutta mun mielestä opiskelun ja työn yhdistäminen tuo turvaa tulevaisuudelle. En haluaisi pelkän koulutuksen vaikuttaa työn saamiseen tai uran luomiseen tulevaisuudessa.


Tän kaiken keskellä kumminkin se oma hyvinvointi unohtuu taka-alalle. Ihminen pärjää kyllä jonkin aikaa kokoajan töitä tekemällä ja opiskelemalla, mutta loppujenlopuksi sitä omaa aikaa myös tarvitaan. Tarvitaan aikaa, kun voi mennä kavereiden kanssa ihan rauhassa kävelemään tai vaikka ajelemaan ilman tarvetta katsoa koko ajan kelloa ja aikataulua. Tarvitsen myös päiviä kun ei ole pakko tehdä mitään. Se, ettei muista milloin viimeksi oli kokonainen vapaapäivä ei ole okei enää.

Näistä syistä päädyin hevosesta luopumisen päätökseen. Oma tamma vie tällä hetkellä liikaa aikaa, vaikka rakastan edelleen ratsastusta ja tallilla olemista. Kun kisakautta nyt availlaan, tajusin ettei mulla oikeestaan ole edes halua kilpailla enää. Siksi haluankin, että hevoseni pääsee kotiin, jossa sen "omalla ihmisellä" on aikaa ja halua ratsastaa ja valmentautua. Pidän hevosen edelleen omissa nimissä, mutta ylläpitopaikan etsiminen on tällä hetkellä käynnissä.

Vaikka päätös oli vaikea, uskon kumminkin sen olevan oikea hevosen ja minun kannaltani. Nyt se pääsee motivoituneempaan kotiin ja itse voin keskittyä enemmän kouluun, töihin - ja tärkeinpään, eli omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen.// Aurinkolasit - ginatricot // Takki - vila // T-paita - adidas originals // Housut - vila // Kengät - adidas originals //

Ootteko te joutuneet tekemään jotain vaikealtakin tuntuvia päätöksiä lähiaikoina? Mietittekö usein omaa arkeanne, jaksamista ja hyvinvointia? Voitko oikeasti sanoa että voit hyvin tällä hetkellä?
SHARE 3 comments

Add your comment

 1. Oon tosi ilonen että oot alkanut miettimään kans sun omaa hyvinvointiasi. Se on ensisijaisen tärkeää, ja kun sä voit hyvin niin pystyt antaa ittestäskin enemmän niihin juttuihin joita teet. En oo tienny että oot ollu noin suuren ja rankan päätöksen edessä, ja että oot sellaseen päätynyt. Uskon kuitenkin että se on hyvä just niin kuin oot sen nyt ajatellut. Ei se varmasti helppoa oo millään lailla, mutta antaa sulle varmasti myös paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää jutskailla enemmän joku päivä <3

   Poista
 2. Anonyymi2/8/17 10:25

  Ihana tyyli! Oispa jo syksy ja voisi käyttää takkeja. :)

  VastaaPoista

© Saara Kia · THEME BY WATDESIGNEXPRESS