Moikka! Ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa aihepostausta aiheesta, josta itse tiedän jo jonkin verran ja näin ollen haluan kertoa pari vinkkiä niille, jotka ovat ehkä nyt alkamassa esimerkiksi yhdistää duunin ja opiskelun. Itse aloin tekemään töitä koulun ohella vuonna 2016, noin vuosi sitten. Nyt minulla on duuni ja lukion viimeinen vuosi meneillään, eli ylioppilaskirjoitukset nyt edessä syksyllä ja ensi keväänä, eli kiirettä riittä! Mennäänpä siis vinkkeihin, jotka oon ainakin itse todennut todella hyviksi ja toivon todella että nää auttaa edes jotakin ihmistä!

  Aikatauluttaminen. Käytä kalenteria - muuten en itsekään muista vaihtelevia työvuoroja, koulun esseiden ja tehtävien palauttamispäiviä ja vapaa-ajan menoja. Huomaan, että oon stressittömämpi kun saan kalenteriin merkattua milloin kirjoitan esimerkiksi tietyn esseen    ja sitä ei tarvitse ajatella ennen sitä tiettyä päivää.

  Tauot. Esimerkiksi nyt ylppäreihin lukiessa me kellotetaan lukemista n. 25-30min ja sitten taukoa 10min. Näin ollen jaksaa lukea kun edessä odottelee tauko. Tähän liittyen on myös todella tärkeää pitää taukoja töissä. Tiedän, että kaikissa duuneissa et voi pitää taukoa silloin kun huvittaa - mutta tauot antaa uutta puhtia töihin. Siksi yritän itekin duunissa juoda sen kahvin välillä muualla kuin omalla työpöydällä.

  Liikunta ja uni. Nää on ihan oikeesti supertärkeitä, sillä ne pitää sun hyvinvointia fyysisellä sekä henkisellä tasolla kondiksessa. Kun nukkuu tarpeeksi, jaksaa opiskella ja myös liikkua enemmän. Mä oon todennut jokailtaisen treenin tosi tärkeeksi niin fyysiselle- kuin myös henkiselle hyvinoinnille. Jaksat paremmin kun kroppa voi hyvin!

  Älä valita - sen sijaan yritä miettiä positiivisesti. Okei, myönnetään, mäkin saatan usein valittaa rankasta päivästä esimerkiksi snapchatin puolella, mutta oon huomannut ettei se kyllä auta ollenkaan. :D Päinvastoin, tällä valittamisella ruokitaan sitä omaa huonoa fiilistä. Sen sijaan voitaisiin esimerkiksi miettiä niitä positiivisia asioita ja jaksaa niiden voimalla!

  Muista, että aina ei ole pakko jaksaa. Se ei maata kaada, jos välillä otat lomapäivän koulusta ja kertailet myöhemmin sitten vaikka vähän enemmän. Pitää ymmärtää, että aina ei voi jaksaa ja burn outin välttämiseksi on välillä otettava aikaa itselle ja tehdä jotain kivaa. Itsellä kesti kauan tajuta tämä ja nyt kun olen ymmärtänyt, että välillä voi sanoa ettei pysty tai jaksa - saan jopa enemmän asioita aikaan.

Mä toivon oikeesti, että nää neuvot auttaisi jotain kiireistä ihmistä yhtä paljon kun ne on auttaneet mua! Kertokaa toki myös teidän vinkit kiireen keskelle. :)

xx Saara
SHARE 6 comments

Add your comment

 1. Ihanat kuvat ja oikein kiva postaus muutenkin! - People Believe

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä!! Näistä on mullekin varmasti paljon hyötyä, kun mullakin kiire on nykyään ihan ennennäkemätön hahah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep, aletaan varmaan tulemaan vanhoiksi! :D

   Poista
 3. Nätin sävyiset kuvat ja oot kerännyt just oikeita vinkkejä tähän postaukseen!
  Sulla on tosi mukava blogi jota jään lukemaan! 😊


  https://saraoonav.blogspot.fi

  VastaaPoista

© Saara Kia · THEME BY WATDESIGNEXPRESS