VINKIT TATSKANEITSYILLE

by Saara, 12.00
Moikka! Keksin postausaiheen kun käytiin kääntymässä Jyväskylässä ottamassa vähän lisää mustetta ihoon hyvän kaverini kanssa ja ajattelin että tätä olisi tosi hauska toteuttaa. Itse otin ensimmäisen tatuointini jo 16- vuotiaana (TÄSTÄ muuten mun tatskojen esittelypostaukseen), mutta nyt parin viikon sisällä kaksi kaveriani on ottanut ensimmäiset omat tatuointinsa ja siksi on tullut heiteltyä myös heille muutama vinkki!


Ennen ensimmäistä tatuointia...

kannattaa jännittää, edes vähän. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta pieni jännitys on itseasiassa hyvä. Siinä vaiheessa, kun istut tatskaajan tuoliin ja kone osuu ekaa kertaa ihoon, onkin mukavampaa huomata, että se ei olekaan niin paha. (toinen kaverini ei tehnyt näin ja hänen tatskaamistaan oli todella hauska seurata :D)

mieti tarkkaan mitä haluat ottaa. Ideoi, googlaa, etsi instagramista ja pinterestistä. Mulla on jatkuvasti uusia idoita "pinnattu" mun tatskat- taululle. Varsinkin ensimmäisen tatuoinnin kanssa kannattaa olla tarkka siitä, että todella haluaa kuvan. Itsekin mietin ensimmäistä tatuointiani varmaan vuoden päivät.

ota tatuointi sopivaan paikkaan ja yleensä myös ensimmäiseen paikkaan mihin sen ajattelit. Jos ajattelit tulevan tatuointisi ensiksi vaikka kylkeen, mutta ennen tatska-aikaa alat ajattelemaan sitä myös reiteen, ota se siihen kylkeen. Yleensä ensiksi mietitty paikka on se johon sen oikeasti haluat. Tässä kumminkin kannattaa kuunnella myös tatskaajaa, jos paikka on esimerkiksi sellainen, johon tiettyä kuvaa / tekstiä ei kannata ottaa.

etsi tatskaaja joka tekee sitä tyyliä jota haluat (ja tietenkin myös hyvä tatskaaja). Näitä löytyy ihan googlailemalla ja kyselemällä muilta. Tatskaajilla on just ne omat tyylit mitä ne tekee niinkun muillakin taiteilijoilla. Ensimmäisen tatuoinnin jälkeen...

muista, että rasvaus on kaiken A ja O. Se tatuointi tulee kutiamaan ja kuivumaan joten ainakin parin ekan viikon ajan on tosi tärkeetä, että se ois melkeinpä kokoajan rasvattuna. Eli ei muuta kun rasvatuubi mukaan kaikkialle. Rasvoista muuten suosittelisin bepanthenia, mutta kannattaa käyttää sellaista mitä sun tatuoija suosittelee ja minkä koet itselle parhaaksi. Yhden tatuoinnin parantelin kokonaan myös kookosöljyllä, mutta se kuivahtaa aina aika nopeesti.

vältä saunaa, solariumia , aurinkoa yms. ainakin 3-4 viikon ajan. Ei oikeasti kannata mennä pilaamaan uutta tatuointia heti. Myöhemminkin pitää muistaa aurinkoon mennessä laittaa aurinkorasvaa tatuointiin ihan haalistumisenkin välttämisen takia.

muista, että jokainen tatuointi on yksilöllinen. Jos kaverisi tatska parani parissa viikossa, se ei tarkoita sitä että sun parantuisi, joten kannattaa jatkaa rasvailua ja solkun välttämistä niin pitkään kun tarvii. Jos kumminkin herää kysyttävää, voit aina ottaa yhteyttä tatskaajaasi.Kuvissa näkyvän tatuoinnin otin muuten taas heirtattoon Noralla kuun alussa. Nora on taiteillut mun ihoon jo kuusi tatuointia näiden kahden vuoden aikana, kaksi mun tatuoinneista on yhden harjoittelijan tekemiä. Tähän liittyy itseasiassa merkityskin, mä haluan ottaa ihooni myös tatuointeja, jotka liittyy jotenkin mun läheisiin ihmisiin, (esimerkkinä mun kuutatuointi, jonka "toinen puolisko" on mun kaverilla), joten tosi hyvä kaverini jo yläasteajoilta on piirtänyt tämän uusimman kuvan. Tätä suunniteltiin pitkään, oon nähnyt monia Tyynen piirroksia jo aiemmin ja ollaan pyöritelty ideaa pitkään päässä ja nyt pääsin toteuttamaan sen. <3


Kertokaa ihmeessä, onko teillä mitään tatskaideoita? Ja millaisia vinkkejä itse antaisitte?

xx Saara
SHARE 16 comments

Add your comment

 1. Oi kun tuo kukkatatuointi on nätti♡♡

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis tatuointi! <3

  Mä ottaisin hieman samalla tyylillä kukkia kuin sä tai sitten tärkeän päivämäärän roomalaisilla numeroilla :) Tosin en uskalla vielä pitkään aikaan (tai ikinä) tatuoitavaksi, vaikka aina ihastelen muiden kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mulla on kans nilkassa roomalaisilla numeroilla mun äidin syntymävuos, tykkään kauheesti siitä ettei ihmiset heti osaa lukea tiettyä päivämäärää siitä. :)

   Poista
 3. Tosi hyvä postaus, olisin varmasti jakanut samaa infoa itsekin ensimmäistä tatuointiaan suunnitteleville :) Ja ihan mielettömän kaunis tuo sun ruusutatuointi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on kyllä pakko mainita että tatuoinnissa on neilikoita eikä ruusuja :D

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä! Mulla on pitkään ollut tatskakuume mutta en oo keksiny mitään ideaa mistä olisin pitänyt täysin kiinni! Ja jännittäähän se muutenkin. Saa nähdä päädynkö koskaan ottamaan. ;D

  Noora / www.nooraemilia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kannattaa kyllä miettiä rauhassa näitä tatuintihommia kun onhan se sitten ikuista kun kerran kuvan ottaa. :)

   Poista
 5. Hyvä postaus! Pitäisikin myös itse varailla tässä lähiaikoina seuraava tatska-aika :D Samoilla vinkkilinjoilla mäkin olen, mutta edellisen tatuoinnin ottaessani ostin liikkeestä (Tampereen Putka) Easy Tattoo -tatuointirasvaa ja se on ollut kyllä parempaa kuin mikään. Sitä ennen käytin Bepanthenia mutta se sotkee vaatteitakin mitä tuo Easy Tattoo ei tee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oi venaan jo sen seuraavan näkemistä, sun on pakko tehä siitä joku postaus! Kävin muuten heti googlaamassa ton easy tattoo- rasvan ja pakko kyllä kokeilla sitten seuraavan kohdalla sitä!

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä ja erittäin hyvin tehty postaus! Olen suunnittelemassa tällä hetkellä tatuointia itselleni ja tästä sain hyödyllisiä vinkkejä!

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Olipa kiva postaus, varmasti hyödyllinen monelle! ja supernätti toi sun uusin kuva!!<3

  VastaaPoista
 8. Yks vinkki tai huomautus vois vielä näiden lisäks, että kun yhden ottaa toista alkaa tehdä mieli. :) Näin kävi ainakin mulla! :D Nyt tatuointeja onkin ihan mukavasti jo sielä sun täällä kehoa. :S :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tää on kyllä täysin totta, kahdessa vuodessa hankittu kahdeksan tatuointia! :D

   Poista

© Saara Kia · THEME BY WATDESIGNEXPRESS