LOMAMATKAN CHECK LIST

by Saara, 16.11
Kuten jotkut on jo lukenut aiemmin, meillä on lähtö Teneriffan auringon alle ensi kuussa, aikalailla tasan kuukauden päästä penkkareiden jälkeen. Meidän piti lähtee kahdestaan kaverini kanssa matkalle, mutta mennäänkin viemään pari huonetta mun vanhempien varaamasta villasta ja siirretään meidän omaa matkaa hieman eteenpäin. Ajattelin myös ihan itseni vuoksi tehdä listaa näistä vikoista asioista mitä pitää tsekata ennen matkaa, toivottavasti tästä on apua myös muille jotka on lähdössä matkalle tai ovat suunnittelemassa reissua lähiaikoina!

Tarkista, että sulla on matkavakuutus voimassa. Mä panikoin sitä, ettei mulla ole matkavakuutusta voimassa, sillä edellisellä lomareissulla olin vielä alaikäinen ja mukana mun isän vakuutuksessa. Onneksi tsekattiin ja olen vielä noin vuoden hänen vakuutuksen alla kunnes täytän 20 vuotta.

Tää on ehkä enemmän meille some- ihmisille tai niille jotka joutuu tekemään muuten vaan töitä matkan päältä, tarkista, että hotellissa / vuokrakämpässä on wifi tai vaihtoehtoisesti vaihda puhelinliittymä sellaiseksi, että se toimii myös ulkomailla.

Varmista, kuinka paljon matkatavaroita saat ottaa mukaan. Me lennetään kahdella halpalentoyhtiöllä, joten matkatavaraa saa ottaa mukaan todella vähän ja yritetään pärjätä ilman maksullista lisälaukkua..
Jos lomakohde on yhtään sen mukainen, muista varata vuokra-auto etukäteen. Ei tarvitse sitten kohteessa vasta miettiä että mistä vuokrataan ja mikä auto. Me saatiin vinkkiä hyvään vuokramestaan meidän AirBnb hostilta.

Jos paikka ei ole tuttu, voi kysyä etukäteen vinkkejä nähtävyyksistä, parhaista rannoista jne. Tämä helpottaa matkan suunnittelemista.

Aurinkokapselien syöminen kannattaa aloittaa ajoissa ennen matkaa, jos toiveissa on ruskettua hyvin. Mä alotan myös hyvissä ajoin käyttämään itseruskettavaa sillä musta on kauheeta näyttää täysin valkoiselta kun muut on ruskeita :D.
Meidän tapauksessa myös eläimille on löydettävä hoitajat. Meidän koiria, Miloa ja Nataa, tulee hoitamaan meille mun hyvä kaveri niin koirien ei täydy lähteä tutusta ympäristöstä ja hevosta hoitaa kaveri ja vuokraajat.

Ja tietysti, muista varmistaa että passi ja muut asiakirjat on voimassa! Jos esimerkiksi aiot ajaa autoa EU- alueen ulkopuolella, tarvitset kansainvälisen ajokortin. 

Sekä mikä tärkeintä, muista pitää hauskaa, välttää stressiä - lomailla!


Onko teillä tulossa mitään reissuja lähiaikoina? Minne? :)

xx Saara
Kuvat: We Heart It

SHARE 2 comments

Add your comment

  1. Tosi hyvä muistilista tää! Itsellä ei ole tiedossa reissuja, paitsi muuttaminen takaisin Suomeen ihan parin päivän päästä... :(

    VastaaPoista

© Saara Kia · THEME BY WATDESIGNEXPRESS