Vinkit Leville

by Saara, 10.58
Moi! Meidän perhe on käynyt Levillä talvisin nyt pari vuotta ja mä rakastan sitä perinnettä! Mua harmittaa niin paljon että me ei ehkä tulevana talvena mennä ainakaan perheen kesken, mutta toivottavasti päästään ainakin poikaystävän kanssa laskettelemaan esimerkiksi Himokselle.


Me ollaan saatu isän työn kautta aina mökki Leviltä ja sieltä löytyykin monia eri majoitusvaihtoehtoja. Airbnb:ta selaamalla huomasin muutamia yksityisiä vuokramökkejä ja Leviltä löytyy myös monia hotelleja lähellä rinteitä. Ajattelin nyt vinkata Leviltä kaikkea kivaa tekemistä, sillä itsekin vasta ensimmäisellä kerralla tajusin, että sieltähän löytyy paljon muutakin ajanvietettä kuin vain lasketteleminen!

 Huskyt on mun mielestä ihan must juttu nähdä Levillä. Me käytiin vuonna 2018 Huskysafari Levi Tundra Huskies huskyfarmilla ajamassa koiravaljakkoa ja silittelemässä huskynpentuja. Pennut olivat maailman suloisimpia ja niiden leikkimistä olisi voinut katsella vaikka kuinka kauan.Moottorikelkat on ihan super kiva juttu kaikille jotka rakastaa vauhtia! Ajamiseen mun muistaakseni tarvitaan minimissään traktorikortti, eli 15 vuodesta eteenpäin voi itsekin kelkkailla ajokortin sallimissa rajoissa. Mun veljen ollessa 16- vuotias, kävi hän nopeasti tekemässä traktorikortin ennen meidän levin reissua, sillä hänkin halusi ajaa. :D

Moottorikelkoilla järjestetään erilaisia safareja, mutta niitä voi itsekin vuokrata lukuisilta yrittäjiltä. Meillä on ollut aina vuokratut moottorikelkat, joten mulla ei ole antaa oikein vinkkejä noista safareista. Kannattaa ainakin tsekata Tokka Safaris, siellä on ainakin super mukava henkilökunta ja aina toiminut kaikki moitteettomasti.Poroja kannattaa myös käydä katsomassa! Porojen kyydissä on perinteisin tapa matkustaa Levillä ja onkin vähän rauhallisimmille paras aktiviteettivaihtoehto eikä ikäkään ole tässä este.Islanninhevosia löytyy myös hirveä määrä. Koska mä olen omistanut hevosen, niin tämä ei ole kiinnostanut ihan hirveästi, sillä ratsastaminen on ollut mulle ihan arkipäivää. Kuitenkin viime talvena mulla ja äidillä ei ollut yksi päivä mitään tekemistä, joten päädyttiin varaamaan kahden tunnin islanninhevosvaellus, sillä äiti ei ikinä ollut ollut sellaisella. Me oltiin paikassa nimeltä Lapin Saaga eikä siitä ole mitään pahaa sanottavaa.Laskettelu onkin asia mitä ei pidä edes mainita. :D Ei tätä sinänsä voi vinkiksi sanoa, sillä laskettelu on monelle se syy, miksi mennään Leville. Se onkin ihan super hauskaa hommaa ja Leviltä löytyy rinteet ihan kaikentasoiselle laskijalle. Me viihdytään vielä ihan helpoissa rinteissä ja onkin kiva, että myös helppoja rinteitä lähtee levin huipulta.
Mä oon mennyt Leville aika 50/50 autolla tai lentäen. Aina joku meidän perheestä ajaa sinne asti, sillä auto on aika tärkeä Lapissa välimatkojen takia. Helsingistä Kittilään on n. 1000km ja ajaminen yleensä meillä on kestänyt taukojen kanssa n. 12 tuntia. Lentäen menee n. tunti ja onkin mukavaa vain lentää paikalle, sillä istuminen autossa on todella puuduttavaa.

Kertokaa jos teillä on jotain omia vinkkejä Leville! Kokeilen tosi mielelläni kaikkea uutta.

SHARE 0 comments

Add your comment

© Saara Kia · THEME BY WATDESIGNEXPRESS